Adama a semnat un acord pentru a livra erbicide pentru „laboratorul” de testare al celei mai mari organizații de producători de porumb

123468458191743548582521283829831n-571e04471bfe6.jpg

Gabriel Razi 25 aprilie 2016
Compania chinezo-israeliană Adama, unul dintre furnizorii de pe piața locală de produse pentru protecția plantelor, a semnat un acord pentru a livra un pachet erbicide standard pentru loturile de testare ale Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR). Organizația de fermieri derulează programe de testare pentru hibrizi de porumb în ferme locale.
„Scopul acestei cooperări este asigurarea unei soluții de protecție a plantelor omogenă, consacrată, economică și relevantă pentru condițiile de cultură comercială a porumbului din Romania”, notează un anunț comun al celor două părți implicate în acest proiect.
APPRS derulează un program de testare a unui set extins de hibrizi de porumb în mai multe ferme de pe plan local pentru a susține optimizarea producției românești de porumb. 
Organizația cuprinde ferme ce cumulează peste 70.000 de hectare de teren arabil.
Suprafața de porumb la nivel de economie este prognozată să scadă cu 5% la 2,4 milioane de hectare în această primăvară.
România este cel mai mare cultivator de porumb din Uniunea Europeană și al doilea cel mai mare producător, dar în același timp economia locală are cea mai mică productivitate medie între cultivatorii europeni ai acestui produs.
  Urmărește Agrofinanciar pe Facebook: