Arhitectul expansiunii BayWa în România se retrage într-o poziție de consultant

BayWa-577b9edb6f8fd.jpg

Gabriel Razi 05 iulie 2016
Executivul olandez Ito van Lanschot (66 de ani), cel care a stat în spatele expansiunii internaționale a BayWa în mai multe piețe printre care și cea din România, se retrage din pozițiile executive pe care le ocupa în cadrul cooperativei germane și va îndeplini un rol de consultant începând cu luna septembrie.
„Ito van Lanschot a avut un rol semnificativ în asigurarea implementării strategiei noastre de creștere internațională în comerțul agricol”, a spus Klaus Lutz, CEO al BayWa, într-un anunț public al grupului german.
Olandezul a lucrat pentru BayWa în ultimii doi ani și jumătate, perioadă în care a condus operațiunile de comerț internațional agricol derulate de cooperativa germană.
În acest interval, BayWa a derulat un program de investiții și achiziții internaționale ce au inclus preluări în Marea Britanie sau România, dar și investiții în infrastructura portuară de la Marea Baltică.
BayWa a intrat în România la începutul anului 2015 prin preluarea Patberg International, companie redenumită BayWa Agri România.
De la intrarea pe piața locală și până în prezent, germanii au achiziționat două silozuri în localitățile Balaci (Teleorman) și Căzănești (Ialomița) și au investit într-o flotă de barje.
„Sub conducerea lui Ito van Lanschot, activitățile de comerț agricol, în special cele de comerț cu cereale, semințe și boabe oleaginoase, au fost restructurate și extinse. Aceasta a inclus și dezvoltarea de activități de comerț în sudul și sud-estul Europei, în Rusia și în Nordul Africii și Orientul Mijlociu”, a notat anunțul BayWa.
Ito van Laschot se retrage în poziția de consultant după 42 de ani de activitate în piața comerțului cu materii prime.
El a avut anterior două mandate de conducere cumulate de 13 ani în cadrul traderului Nidera și a petrecut alți 18 ani în mai multe poziții în cadrul Continental Grain.
BayWa a încheiat anul trecut cu incasări de 14,9 miliarde de euro, în scădere cu 2% fată de 2014 și cu profit operațional de 158 milioane de euro.
  Urmărește Agrofinanciar pe Facebook: