Internațional

Chinezii de la ChemChina trimit operațiunile a cinci subsidiare sub „umbrela” Adama

123466078191739015249641709532981n-56656422e6881.jpg

Foto: Mihai Vitan

Gabriel Razi 07 decembrie 2015
ChemChina, unul dintre cei mai mari producători din industria chimică mondială, integrează operațiunile comerciale a cinci dintre subsidiarele sale sub „umbrela” Adama, jucător pe piața internațională a produselor pentru protecția plantelor controlat tot de corporația chineză. 
Compania cu sediul central la Tel Aviv în Israel va deveni gradual o platformă exclusivă pentru vânzarea în China a produselor formulate pentru protecția plantelor ieșite de pe liniile de procesare a cinci subsidiare ale ChemChina.
„Aceasta mișcare va permite Adama să își accelereze intrarea pe piața chinezeasca”, notează oficialii companiei, într-un anunț public.
Adama, companie controlată la rândul ei de chinezii de la ChemChina, urmează să aibă acces la rețeaua comercială și la 170 de angajați ce fac parte din echipele celor cinci companii subsidiare ale conglomeratului industrial chinezezesc.
Cele cinci subsidiare sunt Hubei Sanonda, Jiangsu Anpon, Shandong Dacheng, Anhui Chemical Group și Jiamusi Heilong Agrochemical. 
„Aceste produse (produsele formulate pentru protecția plantelor – n.red.) au afaceri estimate la 90 milioane de dolari în 2015”, notează anunțul Adama.
Piața produselor pentru protecția plantelor (erbicide, fungicide, pesticide) din China este estimată la peste 6 miliarde de dolari anual.
Mișcările făcute în prezent de ChemChina pentru a accelera operațiunile Adama pe piața internă din China vin în contextul unui plan mai larg început anterior.
Gigantul chinez ChemChina a facilitat preluarea de către Adama a mai multor jucători din industria agrochimica chineză la sfârșitul anului trecut.
Adama a fost o afacere cu vânzări de 2,4 miliarde de dolari în primele nouă luni ale anului, în scădere ușoară față de perioada similară anterioară.  
 
  Urmărește Agrofinanciar pe Facebook: