Chinezii l-au recrutat pe Marco Wahler pentru a le conduce afacerile de comerț cu grâne din Europa Centrală

marco-wahler-58de34c67e959.jpg

Sursa: Facebook

Gabriel Razi 31 martie 2017
COFCO, companie chinezească ce deține traderii de materii prime agricole Nidera și Noble – redenumit COFCO Agri, l-a recrutat pe Marco Wahler, unul dintre cei mai experimentați și cunoscuți traderi de pe piața românească, pentru a conduce operațiunile din Europa Centrală.
“Nidera este în prezent în proces de integrare alături de COFCO Agri (ex. Noble) în COFCO Internațional. Marco a fost angajat pentru o poziția de șef peste Europa Centrală în noua companie”, au spus reprezentanții din sediul central al Nidera.
Marco Walher va activa în cadrul COFCO din birourile din București ale comerciantului chinez.
Recrutarea lui Wahler în organigrama corporației chinezești vine la aproximativ șase luni distanță de momentul în care acesta a părăsit fotoliul de country manager al americanilor de ADM. 
Numele lui Marco Wahler s-a confundat în ultimele două decenii cu afacerile locale ale traderului german Toepfer și, ulterior ale ADM, după ce germanii au fost preluați în 2002 de conglomeratul american cu sediul central în Chicago.
După preluarea de către ADM, Marco Wahler a avut responsabiliati regionale pentru Europa de Sud Est în cadrul organigramei acestui comerciant de materii prime agricole.
Wahler este licențiat în economie, fiind absolventul FernUniversitat din orașul german Hagen, potrivit profilului său de pe rețeaua de socializare de business LinkedIn. 
Chinezii de la COFCO operează local prin intermediul comerciantului de materii prime agricole Nidera și prin operatorul portuar United Shipping Agency.
Nidera este unul dintre primii trei exportatori de materii prime agricole de pe piața agricolă locală și dispune de trei puncte de infrastructură fizică în localitatea doljeană Bailesti, în portul Corabia și în Vitanesti, județul Teleorman.
Terminalul de export al United Shipping Agency din Constanța dispune de capacități de stocare de 298.000 MT și este cea mai mare unitate de acest tip din portul românesc.
  Urmărește Agrofinanciar pe Facebook: