Elvețienii de la Ameropa au un nou director general în România

104640756613125272828951679250148514080963n-5797d21068424.jpg

Gabriel Razi 27 iulie 2016
Ameropa, unul dintre cei mai mari trei comercianți de materii prime agricole de pe piața locală și o afacere controlată de magnatul Andreas Zivy, l-a numit pe Constantin Vasile (44 de ani) în poziția de director general al Ameropa Grains, compania prin care elvețienii comercializează cereale, semințe și boabe oleaginoase în România, potrivit informațiilor din piață.
Reprezentanții elvețieni ai Ameropa nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestei informații.
Constantin Vasile este primul executiv român ce ocupă fotoliul de director general al Ameropa Grains de la încheierea mandatului lui Bogdan Popescu în urmă cu paisprezece luni.
Conducerea Ameropa Grains a fost asigurată în acest interval de executivi de la „centru”, respectiv Raphael Speck și ulterior Jan Kadanik, CEO al Ameropa.
Numirea în poziția de director general vine sub forma unei promovări pentru Constantin Vasile în condițiile în care el a ocupat poziția de trading manager la Ameropa Grains în ultimii cinci ani.
Constantin Vasile este de aproximativ un deceniu în lumea comercianților de materii prime agricole din România.
Anterior, el a lucrat timp de cinci ani în curtea americanilor de la Bunge, unde a ocupat mai multe poziții cu responsabilități comerciale.
Constantin Vasile este licențiat în drept, potrivit profilului său de pe rețeaua de socializare de business LinkedIn.
Ameropa se află într-una dintre cele mai dinamice poziții ale istoriei sale de operațiuni locale.
Casa de comerț elvețiană a terminat sezonul 2015/2016 pe a doua poziție în topul celor mai mari exportatori de grâne românești și este liderul exportului de grâu în Egipt.
Ameropa se află în prezent și în plin proces investițional în România printr-un proiect de construcție a unui nou terminal de export de 200.000 de tone în portul Constanța.
Ameropa concurează pe plan local cu alți comercianți multinaționali precum Glencore, Nidera, Cargill, ADM sau Bunge.
 
  Urmărește Agrofinanciar pe Facebook:

  Etichete pentru articol: